Троянката Лора Христова вече е в първия тим на България по биатлон

Лора Христова, КБС „Аякс“ Троян Лора Христова, КБС „Аякс“ Троян Снимка: Facebook

Ученичката в 11.клас Лора Христова (КБС „Аякс“) от утре е в националния отбор на България по биатлон. Тя преминава от националния тим при девойките в отбора на жените, които заедно с нея стават 4 националки. Лора е високо оценена лично от Екатерина Дафовска.

Заедно с другите национали троянското момиче утре рано сутринта ще отпътува за Рамзау – ден, след като безпроблемно взе в Ловеч изпитите за шофьор. В Австрия ще бъде първата спирка по пътя на нашите към игрите в Пекин следващия февруари.

Лидер на отбора е именитата троянка Милена Тодорова, която ще подкрепя младото попълнение. Другите състезателки са Даниела Кадева и Мария Здравкова. В мъжкия тим също няма големи промени - Владо Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков запазват местата си, като Благой Тодев заема мястото на Владимир Оряшков.

Състезателите още от сряда ще сложат отново ските и ще тренират на сняг само месец, след като приключиха предишния сезон с държавните първенства през април. Тренировките на глетчера в Рамзау ще са до 29 май. След това предстоят поредица от подготвителни лагери до стартирането на новия сезон със световните купи през декември в Йостерсунд (Швеция), Хохфилцен (Австрия) и Анеси (Франция). Финалните тренировки преди отпътуването за игрите в Пекин ще бъдат в Антхолц (Италия).

Важно е да се отбележи, че предвид здравната криза Международният съюз по биатлон (IBU) взе решение квотите да се определят до последната световна купа, тъй че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане ясен в края на януари 2022 г. Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин, четем в сайта ѝ.

Споделяне