Лора Христова е 6-та на Световното първенство в Солт Лейк Сити

Снимка на Лора Христова от участието и на Олимпийските игри в Пекин Снимка на Лора Христова от участието и на Олимпийските игри в Пекин Снимка: БОК, Йордан Петков

Троянката Лора Христова се класира на престижната 6-та позиция в индивидуалното на 10 км. на Световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Солт Лейк Сити (САЩ). Нашата съгражданка направи три грешки в първата си стрелба, но в следващите три беше безупречна и финишира на 2:15.3 минути от победителката.

Още три българки взеха участие в класическата дисциплина при девойките ст. възраст. Валентина Димитрова допусна четири пропуска и зае 18-та позиция, а Стефани Йолова е 21-ва с три наказателни минути. Шест грешки в стрелбата отредиха 45-то място на Лора Радковска.

Световна шампионка стана Сара Андерсон от Швеция. Второто място е за Ива Мориц от Германия, а третото за друга германка - Селина Гротиан.

При юношите само един българин взе участие в състезанието на 12,5 км. Константин Василев сгреши четири пъти и зае 12-та позиция в крайното класиране.

Златният медал спечели Арту Хейкинен от Финландия, а Якуб Боргула от Словакия и германецът Алберт Енгелман допълниха призовата тройка.

Споделяне