Спортен празник „Здравей, ваканция без дрога!“

Спортните клубове в изчакване на награждаването Спортните клубове в изчакване на награждаването Снимки: Община Троян

Община Троян и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните проведе на 23.06.2022 г. на пл. „Възраждане“ – гр. Троян спортния празник „Здравей, ваканция без дрога!“, посветен на Международния олимпийски ден – 23 юни и Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни.

С демонстрации и спортни състезания се включиха над 200 деца и младежи от клуб по биатлон и ски бягане „Амбарица“, клуб по биатлон „Аякс“, спортен клуб по карате „Атнес“, спортен клуб по ориентиране СКО „Хемус“, клуб „Троян волей“, колоездачен клуб „Хемус 1896“ и клуб по планинско колоездене.

След спортните състезания и демонстрации бяха наградени и победителите от конкурса „Наркотиците – един пропилян живот“, в който участваха 38 ученици от троянските училища: СУ „Васил Левски“ – Троян, СУ „Св. Климент Охридски“, ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ и ОУ „Иван Хаджийски“. Категориите в конкурса бяха: „Презентация“, „Колаж и плакат“, „Рисунка“ и „Художествено слово“. (ВИЖ СНИМКИ ОТ ТУК)

Идеята на инициативата е да покаже на младите хора, че пред тях има различни  възможности за развитие, свързани със спорт и с изкуство, които дават нов поглед и алтернатива в живота.

---

Източник: Община Троян

Споделяне

Галерия със снимки