Приемната за пациенти със съмнения за коронавирус в общинската болница е готова

Новоизградената приемна за пациенти със съмнения за коронавирус Новоизградената приемна за пациенти със съмнения за коронавирус Снимки: Донка Михайлова

Нова изнесена приемна във Филиал за Спешна медицинска помощ в Троян. Дейностите за подготовка приема на пациенти с COVID-19 в МБАЛ гр. Троян продължават. Кметът Михайлова се срещна с д-р Краевски и д-р Бамбов.


На 31.03. кметът Донка Михайлова проведе срещи с д-р Краевски, завеждащ Филиал за Спешна медицинска помощ (ФСМП) гр. Троян и член на Временния оперативен щаб и разгледа новоизградената със средства от дарения изнесена приемна на Спешна помощ. Монтирана е домофонна система на входа на Спешна помощ, с цел безконтактна комуникация на медицинския екип и пациенти, преди постъпването им на територията на филиала. Входът разполага и с видеокамера. Изнесената приемна е оборудвана и отоплена с климатик, а целта ѝ е там да се приемат пациенти, за които има съмнение за заболяване с COVID-19. На изхода на приемната е поставен контейнер за изхвърляне на еднократни предпазни средства. Създадена е строга система за дезинфекция на помещенията, площадката и санитарните автомобили. Към момента има наличност на необходимите дезинфектанти, но продължават да се приемат дарения. Необходими са и предпазни облекла за многократна употреба за персонала.

След срещата във ФСМП, кметът проведе и разговор с управителя на МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ гр. Троян и член на Временния оперативен щаб – д-р Бамбов. Двамата разговаряха за хода на осигуряване на определените със Заповед № РД-01-159/27.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването легла за прием на пациенти с COVID-19. Кметът инспектира помещенията и разговаря с д-р Бамбов за нуждите на болницата, сред които и лични предпазни средства за персонала. Работата по подготовка на болницата продължава.

Напомняме, че с решение на Временния оперативен щаб за борба с коронавирус бе разкрита дарителска сметка. Събраните средства ще бъдат разходени за нуждите на МБАЛ гр. Троян, „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД и Спешна помощ. Даренията могат да бъдат правени по банкова сметка на името на:

ОБЩИНА ТРОЯН

РАЙФАЙЗЕНБАНК (БЪЛГАРИЯ) ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108

Код: 44 51 00

или внасяни в брой в касата на Община Троян.


Припомняме Ви, че Tроян ще осигурява 54% от леглата за лечение на Covid-19 в ловешка област. Съгласно заповед на Министъра на здравеопазването, Общинската болница трябва да осигури 29, а „Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД – всичките си 85 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти. Там подготовката е напреднала в значителна степен.

На въпрос в социалните мрежи, колко респиратори има в общинската болница, Михайлова написа: Отговаряме за пореден път - три стационарни инвазивни респиратора и един транспортен, който може да работи като стационарен. По-важното е колко анестезиолози могат да работят с тях. Отговорът - колкото са респираторите. Нужно е да има и анестезиолог, който да може да обслужва останалите случаи - раждания и спешни операции. Не всичко става с пари...", поясни тя.

Какво представляват респираторните апарати и как работят, може да прочетете ТУК!

Споделяне