Областна дирекция на МВР-Ловеч от днес е с нов директор

Новият директор на ОД МВР-Ловеч - старши комисар Дончо Манов (в средата) Новият директор на ОД МВР-Ловеч - старши комисар Дончо Манов (в средата) Снимка: ОД на МВР - Ловеч

Рокадите в МВР - област Ловеч продължават. От областната дирекция съобщават, че от днес със заповед на министъра на вътрешните работи новият директор на ОД МВР-Ловеч е старши комисар Дончо Манов, който е временно преназначен на длъжност Директор II степен.

Новият шеф е бил представен днес от заместник главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев (вляво на снимката), който благодари от името на ръководството на МВР на Цветозар Цанков (вдясно на снимката), за отговорността, която е поел в последните дни да ръководи областната дирекция и му пожела, с опита и експертността си да продължава да работи за доброто име на ОДМВР Ловеч. Цветозар Цанков ръководи дирекцията само две седмици, от 23 февруари, когато той пое поста от освободения старши комисар Милен Маринов.

Новоназначеният старши комисар Дончо Манов се обърна към състава, с пожелание за екипна работа и постигане на отлични резултати от ОД МВР-Ловеч в борбата срещу престъпността.

Дончо Русев Манов е роден през 1975 г. в град Ловеч. Средно образование е завършил в родния си град, а висше в Технически университет - Габрово и в СА „Димитър Апостолов Ценов“ - Свищов, специалност „Финансов мениджмънт“. Преминал е през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2009 г. в Будапеща – Унгария.

Работа в системата на МВР е започнал през януари 2000 г. като мл. разузнавач в сектор „Криминална полиция“ в РУ Ловеч. А от 2005 г. до момента е работил в сектор „Борба с организираната престъпност“.

Семеен, с две деца.

По информация на ОД на МВР - Ловеч

---

www.HemusNews.com

Споделяне