Криминална хроника към 01.02.2022 г.

Районно управление - град Троян Районно управление - град Троян

В РУ - Троян е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на музикален инструмент – барабан, извършена в периода от месец декември 2021 г. до 28 януари 2022 г. от частен дом в с. Дълбок дол, община Троян. Работата по случая продължава.

51-годишен от пловдивско село е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 30 януари около 12:50 ч. е установен да управлява лек автомобил в с. Бели Осъм без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Автомобилът е бил и без регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство.

В периода от 21 до 30 януари на територията на община Троян е проведена операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка в региона. Полицейските служители са проверили 214 МПС и 236 лица, като за установени нарушения са съставили 19 акта за административни нарушения и 71 глоби с фиш, от които 8 глоби са за нарушения на ЗДвП от страна на пешеходци.

На 31 януари в село Гумощник полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 28 годишна жена. При направена справка е установено, че превозното средство е със служебно прекратена регистрация, а поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС. По случая в РУ - Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.


От ОД на МВР - Ловеч съобщават и за възникнал пожар на територията на община Троян:

На 31 януари в 16:49 ч. Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Троян реагира на сигнал за пожар на къща в с. Добродан. Огънят е унищожил част от мебелите и домашното имущество. Опушени са около 80 м2 стени. Вероятна причина за пожара е строителна неизправност в комина.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне