Съдят управителя на ВиК

Окръжната прокуратура – Ловеч, е внесла в съда обвинителен акт срещу управителя на общинското дружество "В и К – Стенето" Тонимир Гечев, съобщава сайтът "24 часа".

Обвинението срещу инж. Гечев е за това, че от 08.04.2013 г. до 05.10.2015 г., при условията на продължавано престъпление, не положил достатъчно грижи за възложената му работа, като не осъществил като добър стопанин оперативно управление и опазване капитала на дружеството. Не е предприел действия по доброволно и незабавно изпълнение за изплащане на дължими суми към търговско дружество по 16 броя граждански дела, водени между двете дружества, с влезли в сила решения, при наличие на парични суми за това, без затруднение на нормалната дейност и без недостиг на оборотни средства.

От това са последвали значителни щети за общинското дружество - 79260,30 лева, представляващи разходи по изпълнителни дела, от които разноски по изпълнителните дела – 31929,95 лева, предплатени такси - 1026 лева и такси за парично вземане по Тарифата за таксите и разноските към ЗЧСИ - 46 304,35 лева - престъпление по чл. 219, ал.1, вр. чл. 26 ал.1 от НК.

Въпреки че не е посочено дружеството, с което са водени многобройните дела, за троянската общественост е ясно, че става дума за съдебните спорове с „Велде”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Споделяне