Неделя, 25 Октомври 2020 19:17

„Видовден“ и на софийска сцена

Комедията „Видовден“ на Васил Василев Комедията „Видовден“ на Васил Василев

След успеха, който пожъна в редица градове и села в страната, авторският спектакъл на Васил Василев „Видовден“ ще бъде пред съда на софийската театрална публика. Това ще стане на 3 ноември, вторник, на откритата сцена в театър „Сълза и смях“. Спектакълът пренася в миналото зрителя, играта на театралите от Орешак е заразителна не само с майсторството, но и с ентусиазма, с който пресъздават своите герои. Софиянци ще имат възможността да се докоснат до по-различно представление от това, което обикновено се наблюдава сега в театралните салони. Имената на актьорите самодейци няма да им говорят нищо, но ярката им игра ще запомнят. В главната роля е Васил Василев като играещ режисьор.

„Видовден“ бе играна и на открито под звездите – 8 такива представления, включително на Ловешката крепост, едно много романтично преживяване.

Трупата към читалище „Развитие“ в Орешак не за първи път е на софийска сцена – гостувала е с „Районна болница“ от Христо Бойчев и „Ловчанският владика“ по Теодосий Икономов в предни години.

www.HemusNews.com