За втори път керамичен пленер в Дълбок дол

В Дълбок дол с пълна сила тече вторият пленер „Вода, земя и огън“, който е с международно участие. До 1 септември, в рамките на една седмица, тук ще творят български керамици и чужденци – от Франция, Румъния, Сърбия.

В пленера се включи тази година и Димана Донковска, която все още е ученичка в Националното училище за приложни изкуства „Професор Венко Колев“ в Троян. Сред участниците са също така преподавателката в художественото училище Мила Воденичарова и преподавателят в Художествената академия Красен Троански.

Поле на изявата е ателието на известния творец Цветан Донковски, чиято идея за арт проявата има подкрепата на Община Троян и Дружеството на троянските художници. Сътвореното ще бъде експонирано в изложба, в която ще бъдат и творби от миналогодишния пленер, които не бяха показани на публиката заради ковид кризата. Надеждите са сега обстоятелствата да бъдат по-благоприятни. Част от керамичните творби ще отидат в Музея на занаятите, за да има там и съвременна керамика, информира домакинът на арт събитието Цветан Донковски. 

Снимки в галерията: Фейсбук профил на Донка Михайлова

Споделяне