Довиждане, театър, любов моя!

"Кафе с претенция" от Георги Марков с топ артистите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моньо Монев "Кафе с претенция" от Георги Марков с топ артистите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моньо Монев

Почитателите на театъра в Троян имаха удоволствието преди и след Петковден да гледат постановки на столични театри: Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов" и Театър "Българска армия". Сатиричният театър гостува с "Господин Ганьо Балкански" по Ал. Константинов. Ивайло Калоянчев в ролята на бай Ганьо успешно продължава традицията,създадена от неговия баща Георги Калоянчев в пресъздаване образа на най-известния Алеков герой. Зрителите имаха възможност за пръв път на троянска сцена да гледат и Ивайло Захариев, познат още от сериала "Под прикритие". Въпреки познатия сюжет интересът към представлението беше оправдан и публиката реагираше със смях на майсторски пресъздадените образи и ситуации от целия актьорски състав.

На 20.10. троянци имаха привилегията да гледат постановката "Кафе с претенция" от Георги Марков с топ артистите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моньо Монев. Те виртуозно пресъздадоха различните душевни състояния на героите си, които очаквaт красивите дами от запознанството си през деня. Взаимоотношенията между двамата приятели Милчо и Милко се променяха във връзка с напрежението от дългото безрезултатно очакване. Останали разочаровани, те решиха,че очакваните дами не са толкова привлекателни, колкото са им се сторили. Мимиките и жестовете на актьорите много добре пресъздаваха променящите се настроения. Важно е да се отбележи, че музиката за спектакъла е на Добрин Векилов – Дони. Три причини, поради които комедията оказа силно въздействие върху зрителите: автор на пиесата, любими актьори, играли заедно в сериала "Откраднат живот", и композитор – един от най-талантливите български певци.  

Въпросът е колко от ценителите на Мелпомена ще имат възможност в бъдеще да ходят на театър, ако не им се препоръчва или не желаят да бъдат ваксинирани, затова тези представления бяха за тях едно щастливо сбогуване с театъра за неопределено време.

Споделяне

Галерия със снимки