Концерт Емо на 60

60-годишен юбилеен концерт на Емил Давидов 60-годишен юбилеен концерт на Емил Давидов Използвана е снимка на Мариела Александрова Дончева

В поканата за юбилейния концерт Емил Давидов обещава на приятелите си незабравима музикална вечер.

Салонът на Бар вариете "Нюанси" беше препълнен с колеги на Емил, с които е свирил и пял през изминалите години, с негови колеги от пощата, с приятели и почитатели.

Музикантът Нягол Моллов припомни поводa  за събитието, а водещите актьори Моника и Валко професионално изпълниха задачата си да представят атрактивно многото участници в концерта.

Той беше открит с популярната песен "Този град, в който аз съм роден..." в изпълнение на Емил. След нея изпя и обичаната италианска песен "Мама". Неговите солови изпълнения се редуваха с дуети на Емил с Милка Пътова, Илина Рогашка, а те и Мария Андреева го поздравиха и с индивидуалнo изпълнени песни. Първият поздрав за Емо беше от малката Еманоела Герганова. Юбилярът свири на китара във формация "К-В-Е-Д", която събра още Красимир Гечев, Детелин и Веско Ангелов, който беше и озвучител. Емил акомпанираше на китара и на песните, изпети от Иван Хаджидимитров, Дарин Костов, Веско Стрялката, Николай Стойчев, Дидо Дишев, Емил Ненковски и др. Те изпяха хитове от преди много години, а и по-нови, които направиха празничната вечер специална.

В последните няколко години Емил е част от оперетната формация "Кантабиле". Те също се изявиха на сцената. Няколко дуета бяха включени в двете части на програмата - дует "Фантазия", Марин Даскалов и Мария Андреева, Весела Кунова и Дарин Костов.

Емил Давидов е един от двамата мъже заедно с Гечо, които пеят не само в оперетната формация, а и в Дамския камерен хор. С две предпочитани от Емо песни хорът също го поздрави.

Приятелите на Емил от музикалните среди, част от които са професионални музиканти, направиха със своите изпълнения, с топлите думи за поздрав юбилейния празник наистина незабравим, зареждащ, вълнуващ! Пожелаха си да се съберат и за 65-ата му годишнина.

Споделяне