Репортаж за училището в Борима в сутрешния блок на bTV

Директорът на училището Иванка Миткова пред bTV Директорът на училището Иванка Миткова пред bTV Снимка: Видеоклип на bTV

В сутрешния блок на bTV, бе излъчен репортаж за ОУ "Васил Левски" в с. Борима. В него директорката Иванка Миткова сподели, че тази година 45 деца от четири села в района прекрачват прага на защитеното училище, като седем от тях са първолаците.

Относно предприетите мерки във връзка с корона вируса в ефира на „Тази сутрин“ тя сподели следното: „При нас няма проблеми, тъй като децата ни са 45 и имаме възможност и достатъчно място да ги разпределим според изискванията с дистанция метър и половина едно от друго. Извозваме учениците с училищен автобус. Учениците, които пътуват са 18, и няма никакъв проблем също да спазим дистанцията в автобуса“.

Началната учителка Зорница Стоянова пък обясни: „Убедена съм, че децата са подготвени още от март. Тези малки дечица ще бъдат много спокойни, защото с тях ще се разговаря по детски начин, за да възприемат ситуацията. Трудно е между тях да се спазва дистанция, но когато се разговаря ежедневно с тях и им се показват картинки, тогава те съвсем нормално възприемат тези неща. Защото здравето е най-важно“.

Целия репортаж може да изгледате във видеото на сайта на bTV от тук: ЛИНК

Източник: www.btvnovinite.bg

 

www.HemusNews.com

Споделяне