Учениците в област Ловеч минават на ротационен принцип

Вторият учебен срок за учениците ще започне на ротационен принцип Вторият учебен срок за учениците ще започне на ротационен принцип

Заради все още високата заболеваемост в област Ловеч, областният кризисен щаб по здравеопазване взе решение вторият учебен срок за учениците да започне на ротационен принцип.

Присъствено от понеделник, 7 февруари, ще се обучават учениците от I до IV клас, както и учениците от слетите паралелки. Преустановява се присъственият учебен процес за учениците от V, VI, IX и XI клас за периода от 7 до 11 февруари. Няма да има присъствен учебен процес за периода от 14 до 18 февруари за учениците от VII, VIII, X и XII клас. Обучението от разстояние в електронна среда се организира със заповед на министъра на образованието и науката. Това е решено на заседание, което е проведено неприсъствено по инициатива на областният управител Виктор Стойчев. Щабът е съгласувал и приел проектозаповед на и.д. директора на РЗИ – Ловеч, д-р Росица Милчева за въвеждане на временни противоепидемични и ограничителни мерки на територията на област Ловеч..

Проектозаповедта на и.д. директора на РЗИ е изпратена според процедурата на държавния главен здравен инспектор за съгласуване и при одобрение допълнителните мерки ще влязат в сила, считано от 00:00 ч. на 7 февруари, и ще продължат до 00:00 ч. на 21 февруари. Те може да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация.

В началото на всеки понеделник продължава тестването на учениците, които се обучават присъствено и за които има подадени декларации за съгласие. Щадящи тестове са осигурени във всички училища на територията на община Троян.

Споделяне