Стартира проектът „Започни да плуваш!“

Начало на проекта „Започни да плуваш!“ Начало на проекта „Започни да плуваш!“ Снимка: Община Троян

По инициатива на Община Троян, СК по плуване „Инвиктус“- Плевен и СУ „Св. Климент Охридски“- Троян с първия ден на пролетната ваканция за ученици от първи до единадесети клас стартира проектът „Започни да плуваш“. Договорът за реализиране на проекта е със срок на действие една година.

Начални уроци по водните спортове ще получат всички деца, чиито родители са заявили желание за участие в проекта към училището, в което се обучават. Попълването на графика по проекта продължава до достигане на броя от 260 деца, които младият и амбициозен екип на Клуб „Инвиктус“ ще обучи.

След първите четири часа вече имаше участници, овладели началната техника на стиловете „Бътерфлай“, „Кроул“ , „Бруст“ и по гръб, съобщават от общинската администрация. Краят на проекта ще бъде отбелязан със състезание между всички обучени деца, а най-добрите ще бъдат стимулирани с материални награди.

Условията в закрития плувен басейн са чудесни, а температурата на водата може да се проследи и в реално време от следния линк: https://io.adafruit.com/pbordjukov/dashboards/sv-kliment

Споделяне