Управлението на населеното място, в което живеем

Обща снимка на Кмета г-жа Донка Михайлова с учениците от СУ "Васил Левски" - Троян Обща снимка на Кмета г-жа Донка Михайлова с учениците от СУ "Васил Левски" - Троян Снимка: Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ - Троян

Един наистина вълнуващ, емоционален ден!

Във връзка с изучавания учебен материал по „Човекът и обществото“ (тема „Управлението на населеното място, в което живеем“) учениците от IV A клас на СУ „Васил Левски“ – Троян посетиха кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова.

Г-жа Михайлова разказа на децата за работата си, за отговорностите и задълженията, които има, за Общинския съвет. След това малките ученици зададоха въпросите си към нея, снимаха се на нейния стол.

От сърце благодарим на г-жа Михайлова за отделеното време, за интереса, който провокира у децата, за вкусните ябълки и книгите, които всички получиха за спомен „150 години град Троян, 150 причини да го посетиш“.

Препоръките на учениците от СУ "Васил Левски", гр. Троян

Своите впечатления сподели и г-жа Михайлова:

Говорихме за работата на кмета, за организацията на един работен ден, за начина на взимане на решение, за ролята на Общинския съвет. Децата ме провокираха с трудни и интелигентни въпроси – какво ми носи удовлетворение; защо реших да бъда кмет; кой е най-трудният проект, по който съм работила; какво мечтая за Троян…

Не липсваха и предложения: благоустрояване на парк „Къпинчо“; легнал полицай пред Училище „Европа“; валоалеи в града.

Получих и подарък – цяла папка с отговори на въпроса „Какво бихте направили във вашето селище, ако станете кмет за един ден“. Радвам се, че учители като г-жа Неофитова учат децата на Троян. Такива срещи ме изпълват с повече оптимизъм за бъдещето.

---

Клуб „Медии“

СУ „Васил Левски“ - Троян

Споделяне