Посетителски неволи на Капинчо

Пътят към парк "Капинчо" Пътят към парк "Капинчо" Снимки: Hemus News

Един от проблемите в община Троян през годините винаги е бил този с многобройните дупки по пътищата. Упоритият троянец обаче си кара колата, когато знае де е дупката, майсторски заобикаля, ако не я знае, после псува юнашки и му олеква. Борбата с дупките е нелека и изисква много средаства, но резултат от това лято вече се вижда по пътя, водещ към Белиш например – там  всичко е надлежно запълнено и пътят е без препятствия.

Не е така обаче състоянието на една отсечка, за която се сещаме само ако ни се наложи да сме там. Тази отсечка  е много важна за хората в града и за гостите му. Става дума за Капинчо.

Наскоро семейство сподели, че все по-рядко таксиметрови шофьори се съгласяват да го закарат до парк Капинчо. Семейството живее далеч от парка, хората са със здравословни проблеми и имат нужда да излязат на чист въздух. Причината шофьорите да отказват услугата е точно пътят с много дупки,  особено  преди първия хотел. Пешеходец снима най-фрапиращите места – виждате ги като илюстрация на материала.  Същевременно забеляза, че на площадката под парка има много строителен материал, който вероятно ще се използва за ремонт. И дано!

И още за Капинчо, където са белите дробове на града наред с Турлата. Правят впечатление  непочистените стълби към Туристическия дом. Покрити са със стара шума, първата площадка с пейки е засипана с люспи от семки, както и  подът на втората беседка. Немалко са и боклуците.

Редно е посетителите на Капинчо да пазят чистота, а за почистване на парка да се определят служители от Комунални услуги. Необходими са и глоби, защото недобросъвестните граждани няма да се вслушат в призивите за чистота. Ако сме честни – те не са и читатели. А чистотата е елементарен знак на цивилизованост.

Споделяне