Лалю Драголов за втори път е президент на Ротари клуб - Троян

Лалю Драголов прие президентската огърлица от адвокат Христо Варчев Лалю Драголов прие президентската огърлица от адвокат Христо Варчев Снимки: Ротари клуб - Троян

На официална церемония на 5 юли 2022 г. Лалю Драголов прие президентската огърлица от адвокат Христо Варчев и за втори път става президент на троянския клуб. Той е сред основателите на клуба и за първи път е президент през ротарианската 2005/2006. През мандат 2012-2015 е асистент дистрикт гуверньор и част от екипа на ръководството на Ротари България.

В своето слово при встъпването в длъжност той благодари за оказаната му чест да представлява един от най-големите и стабилни ротари клубове в България и отбеляза, че освен традиционните инициативи на Ротари - Троян, клубът ще инициира дейности в подкрепа на развитието на младите хора в региона.

Лалю Драголов е представител на една от големите застрахователни компании в България. Притежава висше икономическо образование и специализира "Застраховане". През 2001 г. специализира "Мениджмънт" при Австрийската стопанска камара. Женен с 2 деца.

Забележителното за тази ротарианска година е, че световната организация Ротари Интернешънъл за първи път, в своята близо 120 годишна история, ще има жена за президент - канадката Дженифър Джоунс. Тя е член Ротари клуб Уиндзор-Роузланд (град Уиндзор, щат Онтарио) и е основател и президент на медийна и продуцентска компания. Нейният съпруг и родителите й са също ротарианци. Темата на ротарианската година, която тя е избрала е "Преоткрий Ротари".

Пламен Минчев от Ротари клуб - Източен Монреал, Квебек, Канада заедно с неговата съпруга

Канадско присъствие имаше и в Троян - гост на церемоята беше Пламен Минчев от Ротари клуб - Източен Монреал, Квебек, Канада заедно с неговата съпруга, която също е член на Ротари.

Споделяне