У комшиите - джемсешън под звездите

Традиционният фест "Джаз под звездите на Деветашкото плато" Традиционният фест "Джаз под звездите на Деветашкото плато"

С шествие от входа на атрактивната пещера Гарваница (Ловешка област) с тромпетите на известния Венци Благоев (чест гост и участник в културната програма на троянската галерия „Серякова къща“) и Георги Агатов, с кларинета на Невилиян Гемижев и саксофона на Димитър Льолев, с Димитър Благоев - китара, Красимир Стоянов – туба започна основният концерт на традиционния фест "Джаз под звездите на Деветашкото плато" на 9 юли. Почитатели на джаза и природата се събраха за осма поредна година на поляната до пещерата Гарваница за да се насладят под открито небе на този голям джемсешън организиран от Сдружение „Деветашко плато“ с председател Ива Таралежкова.

Празникът е под наслов „За онези, за които няма „не може“ и е посветен на Деветашкото плато, на джаза, природата и българското село.

В основния концерт участваха изпълнителят, композитор и автор на аранжименти, пианистът Милен Кукошаров и вокалистът Росен Кукошаров, както и Гергана Димитрова и Костадин Генчев. С джазиран фолклорен репертоар се включиха и от местното читалище в село Горско Сливово, както и вокалите на Весела Морова и Петър Терзиев, а Станислав Арабаджиев и проф. Владимир Радулов се надсвирваха на пианото.

За пръв път събитието бе три дни - от 8 до 10 юли и приключи в неделната сутрин за най-малките и техните родители, в бившето училище на село Кърпачево с детско матине “Джаз за деца” – авторски формат на музиканта Венци Благоев.

Споделяне

Галерия със снимки