Майки искат да се отвори Млечната кухня

Снимка от церемонията по отриването на изцяло обновената Детска млечна кухня "Вкуснотийка", Троян, 8 декември 2014 г. Снимка от церемонията по отриването на изцяло обновената Детска млечна кухня "Вкуснотийка", Троян, 8 декември 2014 г. Снимка: www.troyan.bg

Предимствата да се ползва Детската млечна кухня, която предлага на символична цена три ястия дневно за най-малките граждани, са осъзнали много семейства след затварянето ѝ поради карантината, наложена централно.

Майки с малки деца са се обърнали към кмета с искане кухнята отново да заработи, като се аргументирали, че на някои места в страната такива кухни не са спрели работа.

Кметът Михайлова съобщи в социалните мрежи, че е направила справка – на малко места това е факт. Тя е категорична, че не смеят да подлагат на риск здравето на децата – ако някой от персонала стане вирусоносител, както и заради обстоятелството, че пред кухнята се струпват майки с деца и контактът е неизбежен. Затова Михайлова заявява: Детската млечна кухня няма да работи. Засега.

Споделяне