Равносметката на една година на Теодор Лука Избрана

Теодор Лука - театрален режисьор и новатор Теодор Лука - театрален режисьор и новатор Снимка: Фейсбук

Изпращам безспорно една трудна година, изпълнена с възходи и падения. С моите колеги от „Нюанси“ открихме кафе театър в Троян, което беше наша цел от години и в първата половина на изминалата година я постигнахме. Така нареченото Бар-вариете „Нюанси“ се превърна в едно компактно културно средище и се развива с всеки изминал ден. Трудно беше да открием такова място измежду всевъзможните версии на пандемични ограничения, но благодарение на подкрепата на много будните граждани на Троян и многото труд успяхме.

Лятото обиколих страната със своите колеги, приятели и близки; пътувах - нещо, което много ми липсваше. А през септември започнах втората си година като учител в Националното училище по изкуства в Плевен. Обичам работата си в училище и намирам огромно удовлетворение в това, което правя. Куриозното е, че там, където съм преподавател, всъщност уча най-много. Уча се на търпение и се уча да слушам и да вниквам в това, което чувам.

Тази година исках да започна да следвам магистърска степен. Времето не достигна, не достигнаха и силите, но документите ми са готови и чакам с нетърпение да ги входирам през лятото. Тенденцията тази година беше тя да ми предлага хълмове, а аз да ги изкачвам. Надявам се следващата година да е още по-предизвикателна.

---

Теодор Лука, театрален режисьор и новатор

Споделяне