Понеделник, 19 Октомври 2020 18:48

Майкъл Иванов безпощаден и на мотополигон "Горна Росица" в Севлиево

Майкъл Иванов на мотополигон "Горна Росица", Севлиево Майкъл Иванов на мотополигон "Горна Росица", Севлиево Снимка: Фейсбук страница "Plami Photographer"

В неделя на мотополигон "Горна Росица" край Севлиево официално завърши сезонът по мотокрос за 2020 г. Близо 150 пилота взеха участие в последния кръг за сезона и Отборната купа на България.

Важно е да се отбележи, че високият брой участници идва от 39-те състезатели, които взеха участие в традиционното Балканче крос и надпревара с 50 кубикови мотоциклети, които предизвикаха вълна от емоции сред феновете.

Отборната Купа на България по Мотокрос е единственото по рода си отборно състезание в страната ни за дисциплината мотокрос и се провежда в леко променящ се вариант от 1995-та година. Отборното класиране е за два типа/групи състезатели и се дели на класиране Джуниър (МХ65, МХ85, МХ2 Junior) и Мъже (МХ2, МХ1, МХ/МХ Senior) и се базира на постигнатите индивидуални резултати от състезателите на даден клуб в отделните кубатури.

В клас МХ 1, нашият съгражданин Майкъл Иванов, състезател на "НСА Моторспорт", отново бе недостижим с неговият КТМ и постигна категорични победи и в двата манша. В първия Майкъл завъртя 12 обиколки и завърши на повече от 1 мин. и 17 сек. пред втория Георги Георгиев от отбора на "Киппен МХ рейсинг" и машина Сузуки. Трети се нареди Стефан Нейчев с неговата Ямаха, от отбора на "Еър макс рейсинг". Вторият манш не бе много по-различен от първия и Майкъл отново грабна победата с повече от минута пред втория Любомир Василев и третия Георги Георгиев. В общото класиране след двата манша, Майкъл зае първата позиция с пълен актив от 50 точки, втори се нареди Георги Георгиев с 42 точки, а трети Стефан Нейчев с 38 точки.

Класирането в другите класове, както и времената в отделните маншове, може да видите от тук: [виж повече]

В крайното класиране за Отборната купа на България, при мъжете победител стана отборът на "Киппен МХ рейсинг", втори се нареди "НСА Моторспорт" и трети "Еър макс рейсинг". В клас "Джуниър" първи отново е отборът на "Киппен МХ рейсинг", втори и трети са отборите на "Мото спорт Варна" и "Ябланица МХ".

Цялото класиране може да видите на сайта на БФМ от тук: [виж повече]

Припомняме, че Майкъл Иванов спечели Републиканския шампионат по мотокрос на България 2020 и Източноевропейския шампионат по мотокрос 2020.

Снимки: Фейсбук страница на "Plami Photographer" и на Майкъл Иванов

www.HemusNews.com