Вторник, 03 Ноември 2020 17:34

Майкъл Иванов с двойна победа в последното състезание за сезон 2020

Троянският състезател Майкъл Иванов Троянският състезател Майкъл Иванов Снимка: www.bfm.bg

През изминалата неделя на легендарното трасе в Бобошево се проведе Grand Prix Бобошево 2020, който се провежда без прекъсване от 1956 г. до сега. С него завърши 64-то издание на традиционния мотокрос и сезон 2020.

В надпреварите в различните класове участие взеха 85 пилота от България и Турция. На мотополигона публика липсваше поради епидемичната обстановка в България. Десетките почитатели на мотокроса трябваше да си намерят място извън съоръжението от където да наблюдават на живо пилотите и тяхното каране. Много от състезателите бяха избрали да участват в различни класове и марки мотори, защото традиционната надпревара няма отношение към точките и позициите в класирането за Републиканския шампионат 2020. Това не попречи на всеки един от пилотите да покаже потенциала си и да приключи годината именно в Бобошево.

Пилотите от МХ1 и МХ2 караха заедно, но с отделни класирания за финалното награждаване. В клас МХ1 участие взе и троянският състезател Майкъл Иванов, който без проблеми спечели първото място и в двата манша.

В първия манш Майкъл, който се състезаваше с мотор Хускварна, завъртя 16 обиколки за малко над 22 минути и направи най-бърза обиколка в състезанието с време 1:25:858. След него на 47.336 секунди се нареди направилия дебют, макар и неофициален в този клас, Николай Малинов с КТМ. Трети се нареди също каралия за първи път в МХ1 Жулиан Георгиев с Кавазаки на 58.567 секунди след победителя. Вторият манш не се различаваше много от първия и Майкъл отново грабна победата и завъртя 15 обиколки с време малко над 21 минути. Втори отново се нареди Николай Малинов на 7 секунди след победителя. Третото място отново бе заето от Жулиан Георгиев на близо 17 секунди зад Майкъл. Най-бързата обиколка във този манш отново бе постигната от троянеца за 1:27.641.

Накрая, както си е обичая през годините, кметът на общината Крум Маринов зарадва всички призьори, както и длъжностните лица с бутилки от прословутото бобошевско червено вино. Една традиция, която продължи за 64-и пореден път в Бобошево!

Класирането в другите класове, както и времената в отделните маншове, може да видите от тук: [виж повече]

www.HemusNews.com