Отборът на "Узана" Габрово спечели "Купа Троян"

Награждаване на победителите в състезанието по ски ориентиране за "Купа Троян", Беклемето Награждаване на победителите в състезанието по ски ориентиране за "Купа Троян", Беклемето

Двудневното Национално състезание по ски ориентиране за "Купа Троян", което се проведе на 23 и 24 януари на Беклемето, бе спечелено от отбора на "Узана" Габрово. Отборът на домакините остана на шесто място.

В състезанието, което постави началото на спортните събития за 2021 г. в Общината, представителите на троянските Ски клуб "Хемус" и СКО "Хемус" завоюваха няколко втори места през втория ден на средна дистанция. Това са: Теодора Малчева и Иво Петков в елитните W21E (23) и M21 (23), както и Васил Киряков (на снимката) M12 (14) и Мартин Коев M55.

"Купа Троян" е в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски, а наградите на победителите бяха връчени официално от зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов, троянския кмет Донка Михайлова, народния представител Иван Миховски, директора на ГС-Троян Милко Станчев, Катерина Радевска и др.

Основен организатор на събитието е Ски клуб "Хемус" - Троян с председател Иван Беломъжев и Българската федерация по ориентиране с финансовата подкрепа на Община Троян, както и с помощта на множество спонсори, сред които "Калинел", "Елпром Троян", "Сима", "Винпром Троян", "Динакорд".

www.HemusNews.com

Споделяне