Баскетболният "Чавдар" отново загуби от плевенчани

Снимка от двубоя в Горна Оряховица, зала Никола Петров Снимка от двубоя в Горна Оряховица, зала Никола Петров Youtube: Bulgarian Basketball Federation

Баскетболистите на "Чавдар" - Троян и "Бавни и Яростни" - Плевен отново водиха битка, този път в мач от 8-мия кръг на Българска баскетболна лига (ББЛ) - А група (център), сезон 2020/2021. Троянският отбор, каквито бяха предположенията, отново не успя да победи лидера в групата. Мачът се игра в зала Никола Петров в град Горна Оряховица. Крайният резултат - 100:64 за плевенчани.

Играчите на "Чавдар" продължиха със слабото си представяне още след първия съдийски сигнал и загубиха и четирите четвъртини на мача. В първата и втората част те отбелязаха по 11 т., а плевенчани съответно 24 т. и 18 т. В третото и четвъртото полувреме плевенчани увеличиха точните си попадения и ги спечелиха с 28:15 и 30:27 т.

Най-много точки за Чавдар отбелязаха Камен Пенчев - 19т., Габриел Йонков - 17т., Александър Кръстев - 11т. Славиян Лишев добави 5т., Георги Бойнов 4т., Йордан Кънчев 3т., Кристиян Славков и Пламен Гурлевски по 2т. и Тервел Бажанов 1т. Ивайло Димитров не успя да се запише.

В другия мач от групата "Локомотив" - Горна Оряховица отново победи "Чардафон" - Габрово, този път с 60:53 т.

Временното класиране в групата остава непроменено. След изиграните мачове "Бавни и яростни" - Плевен продължава да заема първата позиция вече с 16 т., втори e "Чавдар" - Троян с 12 т., на трето място е "Локомотив" - Горна Оряховица с 11 т., четвърти остава "Чардафон" - Габрово с 9 точки.

Пълна статистика на мача, може да изтеглите от тук (линк) или да прегледате на сайта на федерацията от тук (линк).

По-долу може да изгледате видеозапис на целия мач, който се предоставя от Българска федерация по баскетбол.

Следващата среща на "Чавдар" - Троян е срещу "Чардафон" - Габрово на 31 януари от 16:00 ч. в зала "Ивайло", гр. Велико Търново, която може да гледате пряко в "Youtube" канала на БФБаскетбол. Очакванията са за победа на Чавдар, но развръзката не е толкова важна, т.к. отборът ще приключи втори в регион Център и ще добие право за участие в следващия етап с класиралите се отбори от регион Юг, какъвто е регламентът.

www.HemusNews.com

Споделяне

Медия