Министър Лечева награди биатлонистката Лора Христова

Министър Лечева награждава Лора Христова Министър Лечева награждава Лора Христова Снимки: БФ Биатлон

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди днес състезатели в няколко спорта за успехите на световни и европейски първенства. Сред тях бе и Лора Христова - бронзовата медалистка от шампионата на планетата по летен биатлон в Руполдинг (Германия).

„Поздравявам ви за извоюваните медали. Това е най-доброто доказателство за добрата работа на състезатели, треньори и ръководители. В България расте едно талантливо младо поколение, с което можем само да се гордеем. Пожелавам ви бъдещи успехи в предстоящите състезания. Ние ще ви подкрепяме във всяко ваше начинание, за да можете да покажете вашия потенциал,“ каза министър Весела Лечева, която награди и треньора по биатлон Адам Колоджиейчик, а неговият приз бе приет от генералния секретар на БФ биатлон Борислав Панков.

България завърши с един бронзов медал, едно четвърто, едно пето и едно седмо място участието си на Световното първенство по летен биатлон в Руполдинг, Германия в края на август. Отличието бе спечелено още в първия ден на шампионата от Лора Христова, наредила се трета в суперспринта при девойките с 4 стрелби.

---

Източник: БФ Биатлон

Споделяне

Галерия със снимки