32 ковид легла в Белодробната болница

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести - град Троян Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести - град Троян

32 легла за болни от ковид инфекцията са разкрити в Специализираната болница за активно лечение в Троян, съобщи на пресконференция кметът Донка Михайлова. Засега МБАЛ Троян остава „чиста“ и в нея няма да се лекуват хванали вируса. Ако заболеваемостта стане 200 човека на 100 000, тогава и в това болнично заведение ще бъдат обособени легла за ковид пациенти, като се предвижда да са 13 броя. Проверка от Общината е установила готовност да се реагира на усложнена ситуация, кадрова и материална обезпеченост.

Започнали са и съвместни проверки със служители на полицията по спазването на противоепидемичните мерки. Проверени са 17 търговски обекта и един за обществено хранене, нарушения е имало. Санкции в тази първа проверка не са наложени, тъй като убеждението на общинското ръководство е да се отправят предупреждения, да не се започва веднага със санкциите. Проверките ще продължат.

Споделяне