Здрави в един болен свят

От 15. до 25.04. 2019 г. се проведе видео семинар с лектор Барбара О'Нийл, който включваше девет теми. Tехните заглавия може да прочетете на една от снимките в галерията.

Организатор беше Цвета Шойлекова, завършила икономика, но през последните няколко години работи в сферата на здравеопазването - по-конкретно за здравословния начин на живот и хранене. Провеждала е готварски курсове в Холандия, Норвегия, Хондурас, Фарьорските острови. През 2018 г. е организирала едногодишен готварски курс в Троян, който не само че беше безплатен, но приготвената храна се изяждаше от курсистите. Еднократно е поканена за такъв курс в Горна Оряховица. Цвета е участвала в образоване на млади хора в Кибидула (Танзания), където съществува училище и ферма за обучаване в агро бизнес. Там е изнасяла и здравни лекции. Тя мотивира така дейността си: "Постоянно виждам болни хора около себе си и, знаейки от опита в работата си, че смяната начина на живот и хранене може да промени състоянието им, съм искала да им помогна. Имайки информацията, те могат да направят своя избор". Това е причината за осъществяването на семинара. Хората бяха посрещани от усмихнатата домакиня с тетрадка и химикалка за водене на записки, с печат се удостоверяваше присъствието им и ако получеха пет мечета, биваха наградени с книгата "Силата на ума" от д-р Елдън Чалмърс. В края на семинара получиха безплатно и книга "Здраве и добър живот". Същата вечер гостува клиничен диетолог, завършил в САЩ. Весела Брунинг отговори на въпроси, възникнали по време на прожекциите и на други, свързани със здравословното състояние на участниците в семинара. Желанието на Цвета е като продължение на семинара да осъществи 4 или 5-дневни сесии по подобие на здравния център на Барбара О'Нийл в Австралия.

Коя е Барбара О'Нийл?

Тя е директор по здравеопазване в центъра Misty Mauntain. Има диплома по натуропатия и е диетолог. Лечебният успех на Барбара произтича от знанието за способността на тялото да се лекува, за да постигне желания резултат. Телата ни са сложно проектирани с всичките си вградени механизми за самолечение. Голямата ѝ страст е в обучението на хората за правилните здравни принципи, които водят до по-дълъг, по- здравословен и по-щастлив живот.

Цвета Шойлекова вижда, че много хора страдат от стрес и депресия, затова е поканила на 18.05.2019 г. от 17 ч. в зала Балкан на хотел Троян Плаза д-р Нели Николаева, която ще говори по тази тема.

Цвета иска да породи желание у хората да се грижат за здравето си по най-полезния начин и вероятно всички скептици, които я подозираха в нечестиви помисли, са се убедили в нейната добронамереност.

Да ѝ пожелаем успех!

Споделяне