Фестивалът "Здравей, здраве - Троян" 2019

Фестивалът "Здравей, здраве - Троян" 2019 на 8 и 9 юни в троянския Информационно-културен център и Екоселище "Азарея" събра изявени лектори с теми за здравето и насочиха вниманието в посока към това да пречистим телата, мислите, емоциите си и активно да спортуваме.

"Със "Здравей, Здраве - Троян" се опитваме да отидем отвъд здравето и приетите рамки за него", заяви Светослав Вълчев организатор на събитието.

Идеята на организаторите е да провокира публиката и всеки от присъстващи да намери това, което е необходимо по пътя към Духа и собствените търсения за осъзнаване и израстване в неговия живот.

На официалното откриване присъстващите бяха поздравени и от зам.-кмета на община Троян, Розалина Русенова.

Проф. Живко Желев сподели неговите проучвания за връзката между здравето на човека и неговото облекло и обкръжение, а известният троянец - Веселин Орешков, който за трета поредна година е лектор на фестивала, акцентира върху "Осъзнаването – най важното в живота на търсещия човек". Аида Марковска говори за "участта на предците – наша съдба, както и за законите на рода".

В почивките между отделните лекции, участниците във фестивала можеха да си направят превантивна диагностика с "Биоскенер – квантов анализатор" трета генерация апаратура, изследваща над 350 показателя на човешкото здраве, да се порадват на майсторството на троянската керамична школа, заедно с майстор грънчар Румен Георгиев, да дегустират продукти на козеферма "Каряна", както и здравословни шейкове представени от екип на "Орифлейм" начело с Теодора Дудева.

Споделяне