Дни на талантите и интересите 2022

Откриване на Дни на талантите и интересите 2022 Откриване на Дни на талантите и интересите 2022 НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян

За 20-та поредна година от днес - 11 април, стартира фестивалът Дни на талантите и интересите 2022, организиран от Община Троян и НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян със съдействието на учебните заведения и детските градини в общината и финансиран от Община Троян, съобщиха от троянското читалище.

За официалното откриване при талантливите троянски деца дойде и зам. кметът на Община Троян Розалина Русенова. Специален поздрав към участниците в първата фестивална проява отправиха децата от ВС „Усмивка” с ръководител Надежда Бурева с тематичната песен „Лаленце се люлее”, специално подготвена за случая.

Организаторите споделчт още, че след отпадането на всички ограничителни марки поради ковид пандемията, тази година фестивалът се провежда присъствено. В рамките на фестивалните дни участниците имат възможност да покажат своите таланти, умения и интереси в различни области на изкуството, литературата, хобитата, да покажат свои колекции, домашни любимци и кулинарни произведения.

Фестивалът Дни на талантите и интересите 2022 е под надслов „Лаленце се люлее – пролетни празници” и е посветен на 130-годишнината на читалищната библиотека.

НЧ „Наука – 1870 г.” събра почти 100 участници в първата проява „Изобразително изкуство”. Участниците във втората изява „Мултимедийна презентация”, която се състоя в читалнята на библиотеката, бяха 9 - от СУ „Св. Кл. Охридски”, СУ „В. Левски” и НУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Утре, 12 април, проявата е „Инструментално изпълнение”. Началото е в 14:00 часа в зала „Форум” на НЧ „Наука – 1870 г.” - Троян.

Снимки от откриването и от първия ден, предоставени от НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян, може да разгледате по-долу във фотогалерията.

---

По информация на НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян.

Споделяне