Кое топло свързвало политиците с Йордановден?

* Копирано от фейсбук страницата на Николай Тодоров. 

Скъпи приятели във фейсбук. Реших да споделя тези кадри от отминалия празник на Йордановден. Новото в тях са нетиражираните досега снимки на служителите на пожарната, които със своята самоотверженост два дни, на пети и на шести разбиваха леда и обезопасяваха коритото на реката. Два дни по около два часа газеха в ледените води на Осъм , за да може да бъдем заедно със спектакъла сътворен ни от железните мъже борещи се за кръста. Разбира се, че искам от трибуната на социалната мрежа да изразя адмирациите си към Минко Донковски и останалите мъже влезли без неопренови костюми в ледената вода, водени само от вярата и куража си. Такъв народ, които гази в леда и ходи по жарава няма да погине нахалост. Но нека не подминаваме и тихата самоотверженост на тези мъже от Троянската пожарна, които разбиваха доброволно два дни леда, за да ни е хубав празника.

Едно голямо благодаря момчета ,имате от мен! Едно голямо браво за самоотверженоста ви. Нека сте здрави и благополучни, защото и вие спасихте по своему вашия професионален кръст.

Разбира се, за да не избягам от себе си, а и вече мисля ме поопознахте и знаете, че както силно се радвам на правдините, така силно мразя и кривините.

То и за да е правото право, ние трябва да знаем и защо е кривото криво.
Та за кривините, за които иде реч и които съвсем лаконично ще посоча, че и на мен ми е неудобно, докато ги пиша. Заради всички тия хора към които заявих по горе уважение, респект и благодарност, се чувствам длъжен да продължа поста си.

Чудно ми е как в несретата на голите мъже в реката, с навирен петльов гребен, кукуригаше в народна носия и неопренов костюм под нея нашето водещо политическо депутатско представителство господин Миховски. Някак си не ми е честно това. Миналата година един младеж излезе с пареза след авантюрата в реката. Слава богу тогава всичко се размина. Влизайки без предпазно облекло в ледената вода, всеки нетрениран рискува сериозно здравето си. На фона на всичко да се правиш на фалшив мъж сред мъжете и с това да даваш лъжлив пример от една страна и от друга да „тропаш хоро“ като богаташ с голтаци…. Извинявам се, но това може да предизвика в мен само и единствено презрение. Ако беше само до мен, вероятно щях да го оставя споделено само в обкръжението ми. Но аз вече на достатъчно съвременни гаври с достойнството ни се нагледах. Скъса се търпението ми преди няколко години и си дадох обет, че не ще простя на никому. Та, за да завърша накрая малко по- весело, с едно сътворено от мен кратко анекдотче:
Кое топло свързвало политиците с Йордановден?
………………
Отговора е: Неопреновия костюм

Споделяне