Абитуриентите оживиха града

Директорът на СУ „Васил Левски“ Ангел Балев предвожда тазгодишните абитуриенти на училището Директорът на СУ „Васил Левски“ Ангел Балев предвожда тазгодишните абитуриенти на училището

След ковидните забрани, истерии и страхове тазгодишните абитуриенти извадиха късмета да имат своята празнична вечер, както е било по дългогодишна традиция, а градът – да се любува на младостта и красотата. Да видят порасналите си момичета и момчета излизат роднини и приятели, както и много граждани, затова площадът е необичайно оживен и многолюден в дните на баловете.

По традиция в нощта на 24 срещу 25 май празнуват завършващите СУ „Васил Левски“ – те са 68, в 3 паралелки. След двата държавни зрелостни изпита първи се радваха на своя абитуриентски бал възпитаниците на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Акад. Ангел Балевски“ - 23 завършват със специалност Електрообзавеждане на транспортна техника, а 16 младежи бяха в паралелка с две специалности: Социална работа с деца и семейства в риск и Индустрия. От СУ “Св.Климент Охридски“ изпратиха 34 зрелостници, тържествената вечер беше на 23 май. Последни ще празнуват от Националната гимназия за приложни изкуства „Проф.Венко Колев“. Всички балове са в ресторант „България“.

Повечето момичета са в дълги рокли, черното вече почти не се среща като избор на цвят, както бе до неотдавна, прическите са добре подбрани. Младежите са сложили папийонки, в някои случаи като връх на елегантността дамата и кавалерът бяха в синхрон – папийонката в цвета на роклята. Почти не се забелязваха нелепи избори на модел, цвят, цялостна визия. Щастливи и горди бяха родителите със своите пораснали деца, чиито фотосесии по площада бяха дълги, а после в социалните мрежи много хора можеха да им се любуват.

След бала обаче идва прозата на делника. Големия въпрос „А сега накъде?“ повечето младежи са решили отдавна. Надеждите на града са, че част от тях ще свържат живота си трайно с него и че където и да отидат, ще се връщат тук. Защото градът има нужда от младост. И бъдеще.

Споделяне

Галерия със снимки