Ученици от СУ "Васил Левски" - гр. Троян с успешно представяне като млади огнеборци

Ученици от СУ "Васил Левски" - гр. Троян Ученици от СУ "Васил Левски" - гр. Троян

Отборът от троянското СУ "Васил Левски" бе един от успешно представили се участници в 17-ото издание на традиционния есенен турнир на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" за преходната купа "Юлиян Манзаров" в Ловеч. В него се състезаваха 120 ученици на възраст от 10 до 16 години - 12 отбора от 11 области в страната.

Надпреварата се проведе  на тренировъчното игрище на ФК „Литекс” гр. Ловеч. Дисциплините, в които мериха сили младите огнеборци, са „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”. Троянският отбор взе 2-ро място в щафетното бягане, а на комплексно останаха четвърти.

Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. носи името на Юлиян Манзаров. Съорганизатори на състезанието са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” и Българската федерация за пожароприложен спорт. Освен Община Ловеч подкрепа за провеждането на надпреварата оказват от министерствата на образованието и на младежта и спорта, Фондация “Ангели от Лим” и Съюза на пивоварите в България.

---

Снимка: СУ "Васил Левски" - гр. Троян

Видео: Гл. инспектор Петър Петров - Началник на РСПБЗН - Троян

Споделяне

Медия