Обещават след 5 месеца „Стефан Караджа“ да е обновена

Първа копка на ремонта на улица "Стефан Караджа" в Троян Първа копка на ремонта на улица "Стефан Караджа" в Троян Снимки: Hemus News

5 месеца е срокът, в който обещават да бъде обновена улица „Стефан Караджа“. Известно е, че от доста време се търсеше източник на финансиране за нейния ремонт, тъй като особено в горната си част тя е в крайно лошо състояние. Избраният изпълнител – софийската фирма „Парсек Груп“ ЕООД, е готова и до есента да я преобрази. Това стана ясно този следобед, когато бе направена символична първа копка на строителството – от  шефа на фирмата Бончо Бонев и от кмета Донка Михайлова. Присъстваха живеещи на улицата, общински служители, включително двамата замстник кметове Ангелов и Чолакова, пряко ангажирани с работата, строителен надзор, журналисти. По-рано днес е бил подписан и Акт 2 за откриване на строителна площадка. На церемонията стана ясно, че ще бъде асфалтирана цялата улица от главната до връзката с пътя за Балабанско – 800 м дължина. Ще бъдат направени тротоарите – 3600 кв.м, прилежащите бордюри. Паветата, положени  в част от улицата, ще бъдат извадени, на мястото им ще се сложи асфалт. Дърветата ще бъдат запазени, а където са изсъхнали, ще бъдат посадени нови.

Строителството ще бъде на 5 етапа, като първият е в участъка между улиците „Васил Левски“ и „Христо Ботев“. Работата няма да бъде лека, улицата е с наклон между 1 и 15%.

„Парсек Груп“ ЕООД вече е изпълнявала обекти в Троян, в София един от по-големите и обекти е бил по задание на Метрополитена – ул. „Житница“ след строителството на метрото.

От страна на общината ръководител на  проекта е инж. Николай Петров, който ще бъде на мястото ежедневно.

Кметът помоли жителите за търпение, защото ще се наложи да изтърпят и някои неудобства.

Споделяне