Ръководство от петима в Общинския съвет

Новите зам.-председатели на ОбС-Троян Новите зам.-председатели на ОбС-Троян

Четирима заместник-председатели гласуваха троянските съветници на първото си за годината заседание, състояло се в четвъртък. Досега ОбС караше само с председател, сега заедно с него ръководството се увеличи на петима.

Те са от почти всички представени в местния парламент партии - Лалю Драголов от ГЕРБ, Владислав Кардашимов от БСП, Николай Тодоров от „Глас народен“ и Младен Мондешки от ДПС. Без такова представителство е само гравитиращата към ГЕРБ партия ВМРО. Така всеки ще може да гледа отпред свой любимец и сръдни няма да има.

Заместниците участват в Председателския съвет и подпомагат работата на Общинския съвет, но няма да получават допълнително възнаграждение, няма и всички заедно да сядат на сесиите отпред, тъй като заради пандемията няма достатъчно място.

В залата при разискването на точката се чу и гласът на разума, изречен първо от общинския съветник Васил Радойчевски, а после и от бившия кмет и председател на ОбС Минко Акимов, които заявиха, че не са необходими толкова заместници. Нямаше обаче кой да ги чуе. Така претенциите са удовлетворени и сърдити няма да има.

Видеозапис на 15-то заседание на ОбС - Троян може да гледате по-долу или на сайта на Община Троян.

www.HemusNews.com

Споделяне

Медия

Видеозапис на 15-то заседание на ОбС - Троян - 28.01.2021 г. Общински съвет - Троян