"Чавдар" Троян загуби от "Бавни и Яростни" в Габрово

Снимка от двубоя в Габрово, зала  Орловец Снимка от двубоя в Габрово, зала Орловец Youtube: Bulgarian Basketball Federation

Днес първенството по баскетбол бе подновено и от 16:00 часа в зала "Орловец" в Габрово БК "Бавни и яростни" - Плевен и БК "Чавдар" - Троян изиграха мач от 6-тия кръг на ББЛ - А група (център), сезон 2020/2021.

Троянският Чавдар не намери най-добрата си игра и бе победен от отбора на БК "Бавни и яростни" - Плевен за 1:21 ч. с резултат 84-57 т. Слабото представяне на троянци не е учудващо и то идва на фона на абсурдните заповеди за спорта от последните месеци, за които известният троянски треньор Стефан Генков изрази възмущението си, че отборите не са в равностойно положение и при подновяване на първенството, докато се влезе в ритъм, ще има изненадващи резултати. (повече виж в Троян21)

Относно мача: Първата четвъртина бе равностойна и завърши с минимална преднина за плевнелии при резултат 23:20. Но през вторите 10 минути троянци отбелязаха едва 6 точки, а противниковия отбор - цели 27 т. С това резултатът набъбна на 50:26. След почивката троянският клуб продължи да изостава в резултата и след третото полувреме (23:15) резултата вече бе 73:41 за "Бавни и яростни". Последната четвъртина бе спечелена от троянския клуб с 16:11 т., но това нямаше никакво значение за крайния изход от двубоя, който завърши с убедителна победа за БК "Бавни и яростни" над БК "Чавдар" с резултат 84:57 т.

Най-много точки за Чавдар отбелязаха Камен Пенчев - 14т., Габриел Йонков - 13т., Александър Кръстев - 11т. и Кристиян Славков - 10т.

В другия мач от групата "Локомотив" - Горна Оряховица победи "Чардафон" - Габрово с 61:56 т.

Във временното класиране в групата след изиграните мачове "Бавни и яростни" заемат първата позиция с 12 т., на второ място е "Чавдар" - Троян с 10 т., на трето и четвърто място са "Локомотив" - Горна Оряховица и "Чардафон" - Габрово с по 7 точки.

Пълна статистика на мача, може да изтеглите от тук (линк) или да прегледате на сайта на федерацията от тук (линк)

По-долу може да изгледате видеозапис на целия мач, който се предоставя от Българска федерация по баскетбол.

www.HemusNews.com

Споделяне

Медия