Чавдар Троян победи Видабаскет във Видин

Баскетболен клуб "Чавдар" Троян. Снимката е илюстративна. Баскетболен клуб "Чавдар" Троян. Снимката е илюстративна. Снимка: Фейсбук на БК "Чавдар" Троян

Чавдар Троян взе важна победа при гостуването си на Видабаскет в баскетболен мач от "А" група (мъже) с резултат 92:67 точки.

Троянският състав пристигна във Видин само с осем баскетболисти, като липсваха основни фигури, но това не му попречи да се представи убедително и да грабне победата с доста солидна разлика.

Първото полувреме в зала "Фестивална" бе много равностойно и завърши с минимална преднина за гостите от Троян при резултат 39:35. След почивката обаче момчетата на Лъчезар Диков изиграха много силно полувреме, в което разликата стана двуцифрена и с отлична стрелба и борба то завърши при резултат 53:32. И с общ резултат от двете полувремена 92:67 троянци се поздравиха с победата.

Най-резултатни от троянските баскетболисти бяха Станислав Славейков с 25 точки и 17 борби, Томислав Минков с 24 точки и 10 борби и Денис Петков с 15 точки и само 3 борби, но с цели 8 асистенции.

Във временното класиране, три кръга преди края, водач в групата е Шумен с 34 точки, Чавдар Троян заема второто място с 29 точки, трети е отборът на Славия с 26 т., след това се нареждат Рилски спортист с 24, ЦСКА с 19 и Видабаскет с 17 т.

 

*Снимки в галерията: Петър Лалев

Споделяне