Традиционна купа "Троян"

Награждаване на победителите в традиционна купа "Троян" Награждаване на победителите в традиционна купа "Троян" Снимки: г-жа Донка Михайлова

Близо 350 състезатели взеха участие в традиционния старт за купа “Троян”, на 09.10  в района на махала Баба Стана. В двете елитни групи победител при мъжете стана, Николай Димитров от „Браун тим“ - Велико Търново, които спечели първото място пред съгражданина му Апостол Атанасов от „Трапезица“, а трети остана  Христо Кавалски от „Вежен“ Тетевен.

При жените най-добра беше Кристина Иванова от „Младост“ Благоевград, следвана от Велина Вълова от „Браун тим“ и Наталия Атанасова от „Бегун“ Варна.

От представителите на домакините от СКО “Хемус“ Троян - Атанас Киряков М12 спечели трето място в тази възрастова група, а Живко Стоилов стана втори в Open Long (14) .

В неделя на подобен район, отново около Орешак, ще се проведе 53-я маратон по ориентиране “Хемус”, за който отново има голям интерес. Има заявки на над 300 състезатели.

Организатори на спортните събития са Българската федерация по ориентиране, община Троян и Клуб по ориентиране „Хемус“ Троян, в чест на 153 години от обявяването на Троян за град.

---

Снимки: г-жа Донка Михайлова

Споделяне

Галерия със снимки