МВР шефът откри обновената сграда на полицията

На снимката Министър Младен Маринов и Главен инспектор Радостина Петкова На снимката Министър Младен Маринов и Главен инспектор Радостина Петкова Снимка: Пресцентър на МВР

Кметът на Троян Донка Михайлова и министърът на вътрешните работи Младен Маринов прерязаха лентата на обновената сграда на полицията в Троян. Така и последната обществена сграда в града е санирана, с всички необходими мерки по енергийно спестяване и топлоизолация. Заедно с нея бе отчетена готовността и на две жилищни сгради на ул. Христо Ботев – срещу ВиК и блок Демокрация. В обновлението са вложени 1,199 млн.лв., от които 1,019 млн. е европейско съфинансиране по Оперативна програма Региони в растеж.

Тъй като церемонията бе ден след професионалния полицейски празник, Михайлова подари на министъра икона на свети Георги, която отец Марин минути преди това освети. По традиция той и младият свещеник Войден Божков извършиха водосвет. Министърът пък дари троянския кмет с плакет на полицията.

Пред журналистите министър Маринов каза, че по време на корона-изолацията е имало 20 % намаление на престъпността, а сега тя се връща към обичайните си параметри. Хубавото е, че хващаме тежките случаи почти веднага, подчерта той.

По въпроса за недоокомплектуването на полицейския състав бе заявено, че навсякъде се иска повече полиция, както и че ще се залага повече на техническото обезпечаване на състава.

Церемонията бе в присъствието на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, на областния управител Ваня Събчева, шефа на ОДВР Милен Маринов, народния представител Иван Миховски. Символичен домакин бе Радостина Петкова, началник на РУ на МВР в Троян.

По-долу във фотогалерията може да разгледате снимки от събитието.

 

www.HemusNews.com

Някои снимки: www.mvr.bg

Споделяне