Овощно дръвче като различното наследство

Нова инициатива на Христина Банева: „Различното наследство“ Нова инициатива на Христина Банева: „Различното наследство“ Снимка: Facebook

„Защото е важно какво ще оставим след себе си!“

Така живеещата в Ливадето Христина Банева обосновава своята нова инициатива „Различното наследство“, свързана със засаждане на овощно дръвче. Христина е обявила на своята фейсбук страница какви дръвчета подарява, като има едно условие – при засаждането да участва и дете. А дръвчето ще носи неговото име, така в Троянско ще има „лични“ плододаващи дръвчета, съчетание на красота и полезност. За ден кампанията получи 6 заявки, като майките написаха и имената на децата си, за които е дръвчето – Габриела, Ники, Мишо, Мирослав, Марина. „Има още 7 фиданки за даване“, съобщи Христина Банева пред „Хемус нюз“. Освен това се е обадил съмишленик – иска да закупи дръвчета и да ги дари за кампанията. Има орехи, вишни,ябълки и една дюля, вече заета.

„Обмислям кампанията от зимата. Искам да накарам хората да се замислят точно какво оставят след себе си. Какво искат да завещаят на децата си? Дали да ги научат да дават живот, или да е както досега - след всеки и разруха. Наследството, което ще оставим на децата, какво ще бъде? На какво те ще научат своите деца, ако не им е даден примерът за нещо различно. Просто искам да провокирам да бъдем нещо повече от това досега и да предадем нататък онези ценности, които някога са били основата на нашия живот. Да предадем онази част от себе си, която да продължи да живее в някой друг след нас. Така както учителят (треньорът, майсторът) предава на своите ученици частичка от него самия“, каза Христина Банева.

Кампанията е до 10 април, тъй като времето за засаждане трябва да е благоприятното.

Споделяне