Троянецът Веселин Ангелов пребори коронавируса

Веселин Ангелов със съпругата си Веселин Ангелов със съпругата си Снимка: Троян 21

Троянският ски учител Веселин Ангелов, който тази зима бе инструктор в Банско, пребори коронавируса и даде втора поредна отрицателна проба. Той вече е изписан от болницата в Ловеч и вече си е вкъщи. За това първа съобщи кметът на Троян Донка Михайлова, която сподели следното в социалните мрежи:

"Нашият съгражданин, който беше с положителна проба от COVID 19 оздравя. И втората му проба е отрицателна. Днес ще бъде изписан. Заедно с майка му, която ми звънеше през сълзи, изживях и първата, и втората проба. Браво, троянецо! Както писах преди дни, ние троянците сме корави хора! Като майка преживявам радостта за едно момче с възстановено здраве. Като кмет се радвам, че Троян днес е град без доказани носители на позитивни резултати на заразата. Да бъдем здрави! За това е нужно да спазваме мерките за безопасност!", гласи развълнуваният пост на Михайлова.

Нашият съгражданин даде и подробни интервюта пред няколко медии, в които разказа подробно как е преминал през тежкото изпитание:

"Беше 38 градуса. 10 дни подред, всеки божи ден имах висока температура. Лекарят в болницата в Разлог ме изпрати на рентген. Направиха ми снимка и рентгенологът ми каза, че имам двустранна пневмония. Попитах го дали мога да се прибера, тъй като в Троян има Белодробна болница, която е доста добра", разказва пред НОВА телевизия Веселин Ангелов.

Той се прибира в родния си град, след което е приет в Инфекциозното отделение на болницата в Ловеч, където му е направен тест.

"В понеделник излезе положителен. Сложиха ми два вида антибиотик венозно, а другият го приемах през устата. Първите дни бяха изключително тежки, понеже температурата не спадаше. Ставаше ми доста лошо, имах втрисане, както и суха кашлица. Лежах две седмици в болницата. Сестрите и докторите бяха на страхотно ниво", споделя с благодарност той.

След две отрицателни проби, ски учителят е изписан и вече си е вкъщи, където ще прекара 28 дни под карантина.

Семейството му също се е изследвало, както и всички, които са били контактни с него. Пробите на всички са отрицателни.

Споделяне