Троянец победи в предаването „Последният печели“ по БНТ

Иван Стойчев в предаването "Последният печели" от 28.04.2022 г. по БНТ Иван Стойчев в предаването "Последният печели" от 28.04.2022 г. по БНТ Снимка-кадър: БНТ

"Последният печели" е българско забавно познавателно семейно куиз шоу. В епизода от 28.04. 2022 г. участва роденият в Троян Иван Стойчев. Той е син на началните учители Радка и Николай Стойчеви, които преподават в НУ "Св. св. Кирил и Методий" – Троян. Иван завърши СУ "Васил Левски" с отлична диплома, която беше старт да влезе в трудната специалност "Стоматология". Сега д-р Стойчев е зъболекар в София, едва на 31 години щастливо женен с две деца.

В 1-вия кръг на шоуто Иван поведе с 55 точки. Успя да се ориентира и в някои откъси от архива на БНТ, което му даде възможност да участва в 3. кръг. Прави впечатление, че в това шоу и в "Стани богат" младите хора не разпознават дори лицата на артисти, музиканти, певци... на легенди от нашата и световната култура, тъй като не са били техни съвременници и имат свои интереси и познания в други области. Това се случи и с твърде младия опонент на Иван, победител в предишното излъчване. Явно въпросите в 3. кръг не бяха свързани с интересите на младежите, затова този епизод завърши с малък брой точки и за двамата младежи – 40 на 60 за Иван.

Иван Стойчев на червената трибуна

Победата му даде право да участва в шоуто на 29.04. За съжаление спечелените 10 точки в 1. кръг и 50 във 2. не бяха достатъчни за участие в последния.

Иван игра спокойно, ведро усмихнат. Сподели, че играта му е била по-слаба, но задоволителна. Впечатлен е от откъсите в архива на БНТ. Върна се към спомен от ученическите години, когато са пеели във вокалната група една от песните на Богдана Карадочева, част от която беше пусната във 2. кръг.

Иван Стойчев постигна повече от друг троянец , участвал преди време, който отпадна още в началото. Пожелаваме му бъдещи успехи в професията, с която прави усмивките на хората красиви, и във всичко останало!

Предаването "Последният печели" от 28.04.2022, което се предоставя от БНТ, може да изгледате по-долу!

Споделяне

Медия